Contact
nl
Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 020 -379 23 21
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

T (+31) 020 379 23 21
TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

T (+31) 070 204 04 88
TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

T (+31) 010 268 20 00
Auteur: Helen Maatjes Geplaatst: 16 september 2022 Gelezen: 165

Merchandise artikelen van Thierry Baudet?

We kennen Thierry Baudet allemaal als de frontman van Forum voor Democratie, maar wist je dat Forum voor Democratie begin 2018 de woordcombinatie “Thierry Baudet” als Benelux merk heeft vastgelegd. Overigens niet alleen zoals je zou verwachten voor politieke diensten, maar ook voor bijvoorbeeld klasse 3; parfums, showergels, klasse 9; zonnebrillen en klasse 25; kleding. Moeten we binnenkort dan de eerste merchandisinglijn van het merk Thierry Baudet in de winkels verwachten?

Nee, want ik denk dat het merk Thiery Baudet vanuit een defensieve gedachte is geregistreerd. Al zou Forum voor Democratie zelf nog niet van plan zijn om een merchandisinglijn uit te brengen, de partij kan door de merkregistratie wel voorkomen dat een derde dit zonder haar toestemming doet.

De hoofdpersonen van andere politieke partijen lijken zich niet bewust van de mogelijkheid om namen als merk te registreren. Wij kwamen bijvoorbeeld de merken Mark Rutte en Jesse Klaver nog niet in de merkenregisters tegen. Deze merken kunnen overigens ook niet meer voor klasse 32; alcoholische dranken worden geregistreerd, omdat de merken “Rutte” en “Klaver” in deze klasse reeds bestaan. Gelukkig zijn de merken Rutte en Klaver nog wel vrij voor klasse 3 “Parfum”, zodat zij nog steeds serieuze concurrenten van het potentiële parfummerk Thiery Baudet zouden kunnen worden…

Waar Forum van Democratie zich wel van bewust moet zijn, is dat zij indien zij gedurende een periode van 5 jaar geen gebruik van het merk Thierry Baudet maakt, derden de vervallenverklaring van het merk Thiery Baudet kunnen inroepen. Dat geldt overigens niet alleen voor het merk Thierry Baudet, maar voor elk merk dat is of wordt geregistreerd en vervolgens niet wordt gebruikt. Registreren vanuit een defensieve gedachte kan dus slim zijn, mits je er maar tijdig gebruik van maakt.

Voor vragen over merken en merkregistraties kun je uiteraard contact met mij opnemen via: helen@arbeidadvocaten.nl