Het zal niemand zijn ontgaan, vrijwel het hele land ligt nagenoeg plat vanwege de maatregelen die zijn getroffen vanwege het oprukkende Coronavirus. Social distancing is het gesprek van de dag. Niet alleen omdat er toch nog onduidelijkheden zijn over wat nou wel en wat nou niet mag, Lees verder
“Maar ik was dronken”, een geldige rechtvaardigingsgrond?
Maar liefst 40% van de Nederlandse werknemers heeft zich wel eens misdragen op een bedrijfsborrel, bleek uit een peiling onder bijna 4.000 bezoekers van carrièresite Monsterboard. Bovendien geeft één op de twee werknemers toe wel eens dronken te zijn geweest op een bedrijfsfeest.
Wat is er aan de hand?
Wat een gezellige feestelijke kerstborrel had moeten worden, mondde uit in een uit de hand gelopen personeelsfeest in een café in Nieuw-Roden, nadat een man uit het Groningse dorp Ten Boer dronken stond te schelden en te tieren. Een collega die hem hierop aansprak, heeft dit zelfs moeten bekopen met een kopstoot. De man is vervolgens uit het café gezet, daarbij één van de uitzetters in zijn bovenbeen bijtend. Toen de opstandige feestganger eenmaal buiten was, pakte hij een fiets en gooide die naar de mannen die hem het café uit hadden gezet. De man weet niets meer van het feest, daarvoor was hij te dronken.
Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. ‘Weer een nieuwe Arbeidswet?’, hoor ik je denken. In 2015 was Asscher de initiatiefnemer om de wet op de schop te nemen, minister Koolmees wil niet achterblijven en komt een paar jaar later met een nieuw wetsvoorstel.
Naast het ‘spraakmakende’ nieuws dat Wes(ley) en Yo(lanthe) uit elkaar zijn, zal het niemand zijn ontgaan dat afgelopen maandag de laatste aflevering van RTL Late Night met Twan Huys was. Die aankondiging zorgde en dan wel weer voor dat die laatste aflevering direct de best bekeken met Twan Huys was…
Een billijke vergoeding is de extra ontslagvergoeding die een rechter aan een werknemer kan toewijzen als de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. Deze vergoeding komt dan bovenop de wettelijke transitievergoeding. Lees verder
Ontslaggolven aan het einde van het jaar. Het lijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen te zijn. Elk jaar opnieuw worden wij vanaf de start van de donkere maanden door werkgevers gebeld die met personeel het gesprek aan willen gaan om te komen tot een einde van de arbeidsovereenkomst.